Θείο Κήρυγμα

Εντεταλμένοι Ιεροκήρυκες:
Αρχιμ. Αθηναγόρας Καραμαντζάνης, Αρχιμ. Παύλος Ντούρος, Αρχιμ. Σεβαστιανός Αράπης, Αρχιμ, Ιγνάτιος Σωτηριάδης, Αρχιμ. Ιωακείμ Οικονομίκος, Αρχιμ. Αγαθόνικος Νικολαΐδης.
- Κήρυκες Θείου Λόγου:
Οι Θεολόγοι και λοιποί προσοντούχοι Εφημέριοι και Θεολόγοι καθηγητές.
- Εσπερινά Κηρύγματα:
Κάθε Κυριακή απόγευμα στον Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης από διάφορους ομιλητές, και στο Πνευματικό Κέντρο «ΑΓΙΟΣ ΦΩΤΙΟΣ».
- Επίσης κάθε εβδομάδα στις ενορίες:
Αγίας Άννης Κατερίνης
Αγίας Τριάδος Κατερίνης
Αγίας Παρασκευής Κατερίνης
Τιμίου Σταυρού Κατερίνης
Αγίου Χριστοφόρου Κατερίνης
Αγίου Παντελεήμονος Κορινού
Μεταμορφώσεως Σωτήρος Πλαταμώνος
Αγίου Γεωργίου Λόφου

Ιερά Εξομολόγηση
Εντεταλμένοι Πνευματικοί περιοδεύουν σε όλους τους Ι. Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως με πρόγραμμα, ιδίως κατά τις περιόδους της Σαρακοστής των Χριστουγέννων και του Πάσχα.
Υπεύθυνος: ο Πρωτοσύγκελος Αρχιμανδρίτης π. Βαρνάβας Λεοντιάδης.
Ειδικοί Πνευματικοί για τη νεότητα και την ποιμαντική συμπαράσταση των εκπαιδευτηρίων.
Υπεύθυνος: ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Αρχιμ. κ. Ιωακείμ Οικονομίκος.

Αντιαιρετική Δράση
Υπεύθυνος: Οικονόμος Χρήστος Σειταρίδης, Θεολόγος

Πνευματικά κέντρα Νεότητας Κατασκήνωση Μητροπόλεως
Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους "Ο ΑΓΙΟΣ ΦΩΤΙΟΣ"
Ιερού Ναού Αγίας Άννης Κατερίνης "ΚΙΒΩΤΟΣ"
Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Κατερίνης "ΑΓΑΘΟΝΙΚΕΙΟΣ ΑΙΘΟΥΣΑ"
Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Κατερίνης
Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Κατερίνης
Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Κορινού
Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Λιτοχώρου

Θρησκευτική Υπηρεσία Ασθενών
Στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης, από τους Αρχιμ. κ. Διονύσιο Γκόλια και Οικον. κ. Λάζαρο Τσαουσίδη.

Θρησκευτική Υπηρεσία Στρατού
Με τους κατάλληλους κληρικούς.

Εκκλησιαστικός Τύπος
Εγκόλπιο Ημερολόγιο Ι. Μητροπόλεως εκδιδόμενο κατ’ έτος.
Υπεύθυνος: Πρωτ. Αθανάσιος Μαρινόπουλος.
Διμηνιαίο περιοδικό «ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ», ενορίας Αγίας Άννης Κατερίνης.
Ηλ. Ταχυδρομείο: info@agiaanna.net

Τηλεοπτικές - Ραδιοφωνικές Εκπομπές
Στον τηλεοπτικό σταθμό «ΔΙΟΝ ΤV» Κατερίνης, ο Ιεροκήρυκας Αρχιμ. κ. Ιωακείμ Οικονομίκος παρουσιάζει την εκπομπή «ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ» με Ελληνορθόδοξα θέματα θρησκευτικού και κοινωνικού προβληματισμού όπου γίνονται ομιλίες και διάλογοι με διάφορους προσκεκλημένους, κάθε Κυριακή ώρα 11:30 π.μ. και Πέμπτη 8:00 μ.μ.
Επίσης ο Ιεροκήρυκας Αρχιμ. Ιωακείμ Οικονομίκος διατηρεί ραδιοφωνική εκπομπή κάθε Παρασκευή 11:00-12:00 π.μ. με τίτλο: «ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ», στο «Ράδιο ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ», ενώ αρθρογραφεί στον τοπικό τύπο, με θέματα ποικίλου περιεχομένου.Γενικό φιλόπτωχο ταμείο Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους
Η Μητρόπολη προσπαθεί διαρκώς να βοηθήσει τους συνανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη και μάλιστα στους καιρούς μας που υποφέρει όλο και περισσότερος κόσμος από την οικονομική κρίση. Γιαυτό έχει οργανωθεί ταμείο που συνεισφέρει και άμεσα οικονομικά σε όσους έχουν καταφύγει στην εκκλησία ζητώντας ελάφρυνση.

Μέσα στα πλαίσια του Φιλανθρωπικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως μας και πάντοτε με τις ευλογίες και την ανύστακτη φροντίδα του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ Αγαθόνικου λειτουργεί ως Ν.Π.Δ.Δ στην Μητρόπολη μας από το έτος 2003 με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος το « ΓΕΝΙΚΟΝ ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΝ ΤΑΜΕΙΟΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΙΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ»

Σύμφωνα με τον κανονισμό, σκοπός του Γ.Φ.Τ. είναι η παροχή υλικής και Πνευματικής βοήθειας , σε όσους έχουν ανάγκη και αυτό επιτυγχάνεται:
- Με την αγορά τροφίμων, φαρμάκων, καυσίμου ύλης ,πληρωμής ενοικίων ,λογαριασμών ΔΕΗ, ΔΕΥΑΚ και άλλων ειδών ανάγκης, για τους αποδεδειγμένα απόρους κατοίκους της Μητροπολιτικής Περιφέρειας.
- Με την καταβολή εξόδων για αποφυλάκιση ατόμων ευρισκομένων στις φυλακές.
- Με την ηθική και υλική συμπαράσταση στους Ορθόδοξους λαούς των Ανατολικών Χωρών.
- Με την ενίσχυση απόρων Πολύτεκνων οικογενειών, Μαθητών και Σπουδαστών για φροντιστήρια και έξοδα σπουδών.
- Με την ενίσχυση των Κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως και της λειτουργίας των των Πνευματικών Κέντρων.
- Με την ενίσχυση φιλανθρωπικών οργανώσεων, σύμφωνα με τις δυνατότητες του ιδρύματος.

Παράλληλα με το Γ.Φ.Τ. λειτουργούν και 59 Ενοριακά Φιλόπτωχα Ταμεία, για την καλύτερη και πιο ολοκληρωμένη αντιμετώπιση των συναφών περιπτώσεων σε όλη την Μητροπολιτική Περιφέρεια.
Τα τελευταία χρόνια που η οικονομική κρίση μαστίζει τον τόπο μας, κατόπιν αποφάσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, ενεργοποιήθηκαν εντονότερα τα Ε.Φ.Τ. με σκοπό να ανακουφίσουν το λαό που δοκιμάζετα,ι προσπαθώντας με τη συνδρομή τους να απαλύνουν τον πόνο τους.
Έτσι πέρα από τις οικονομικές ενισχύσεις για την κάλυψη των αναγκών των ενοριτών τους, καθ’ ολη την διάρκεια του έτους τα Ενοριακά Φιλόπτωχα Ταμεία διανέμουν κατά τις περιόδους των εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα συνολικά χίλια (1000) περίπου Δέματα σε άπορες οικογένειες, που έχουν πραγματική ανάγκη. Ίσως ήταν σκόπιμο να αναφέρουμε ότι τα έσοδα στο Γενικό Φιλόπτωχο προέρχονται από Δωρεές, από Δίσκους, από τον Έρανο Αγάπης.
Με αυτούς τους τρόπους το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο προσπαθεί να απαλύνει τον πόνο των εμπερίστατων αδελφών μας και να ενισχύσει στο μέτρο του δυνατού, όσους έχουν ανάγκη.


Εκκλησιαστικό γηροκομείο Κατερίνης
Το ίδρυμα λειτούργησε αρχικώς με πρωτοβουλία του αειμνήστου Μητροπολίτου Κίτρους κυρού Βαρνάβα, κάτω από την ευθύνη του Ιερού Καθεδρικού Ναού της Θείας Αναλήψεως Κατερίνης το έτος 1961 ως "Στέγη Γερόντων η Ανάληψις" σε διαμέρισμα της αειμνήστου 'Ελλης Κουρκουμπέτη στην πόλη της Κατερίνης, με πρώτο διευθυντή τον τότε προϊστάμενο του Ιερού Ναού π. Μιχαήλ Καρδαμάκη.
Το όραμα του τότε Μητροπολίτου, ήταν η φιλανθρωπική αυτή διακονία της τοπικής Εκκλησίας να αυξηθεί και μέσα σε άνετους και σύγχρονους χώρους να φιλοξενούνται οι απόμαχοι της ζωής. Έτσι με ενέργειές του, περιέρχονται στην Ιερά Μητρόπολη και στη θέση Προσήλιο του Σβορώνου αγροτεμάχιο είκοσι (20) περίπου στρέμματα τα οποία προσέφερε η Διεύθυνση Γεωργίας από ανταλλαγή που έκανε με κατοίκους του χωριού Σβορώνου.
Στο χώρο αυτό ο Μακαριστός Μητροπολίτης Κίτρους Βαρνάβας, ανεγείρει το Εκκλησιαστικό Γηροκομείο, το οποίο αποτελείται από το ημιυπόγειο και τον πρώτο όροφο, όπου οι κοιτώνες των Τροφίμων, το ισόγειο όπου τα γραφεία της Διοικήσεως, η ευρύχωρη αίθουσα-τραπεζαρία, οι εγκαταστάσεις του Μαγειρείου και οι αποθηκευτικοί χώροι.
Το ίδρυμα εξοπλίζεται πλήρως και το έτος 1975 λειτουργεί το Εκκλησιαστικό Γηροκομείο της Ιεράς Μητροπόλεως με 10 γερόντισσες αρχικώς από την πόλη της Κατερίνης και την περιφέρεια της Ιεράς Μητροπόλεως.
Με ενέργειες του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας και με το  Προεδρικό Διάταγμα του έτους 2000 (ΦΕΚ 990/9-8-2000), εγκρίνεται ο Κανονισμός Λειτουργίας του Ιδρύματος με σκοπό την παροχή στέγης, διατροφής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε 30 γερόντισσες.
Προσπάθεια τόσο του Σεβασμιωτάτου Προέδρου κ. Αγαθονίκου, όσο και των Μελών της Διοικήσεως αλλά και του προσωπικού, είναι η εξασφάλιση υψηλής ποιότητας υπηρεσιών και προστασίας στους ηλικιωμένους και η δημιουργία οικογενειακής θαλπωρής. Οι συχνές επισκέψεις του Μητροπολίτου μας στο Ίδρυμα, αποδεικνύουν την αγάπη του προς τις Τροφίμους, προς τα πρόσωπα δηλαδή των γεροντισσών που διαβιούν στο Ίδρυμα και το ενδιαφέρον του για τη σωστή λειτουργία του προγράμματος.
Το Ίδρυμα διοικείται από 5/μελές Διοικητικό Συμβούλιο υπό την Προεδρία του εκάστοτε Μητροπολίτου Κίτρους.

Η σημερινή σύνθεση του Δ.Σ. είναι η εξής:
1. Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους Αγαθόνικος Πρόεδρος,
2. Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Βαρνάβας Λεοντιάδης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως, Αντιπρόεδρος
3. κ. Αθανάσιος Μπλάτζας, Καθηγητής Πανεπιστημίου Γραμματέας
4. κ. Γεώργιος Κοντσές, Διδάσκαλος, Ταμίας
5. κ. Κων/νος Μανθόπουλος, τ. Δ/ντής Τραπέζης Πειραιώς, Μέλος.

Το προσωπικό του Ιδρύματος διακρίνεται σε έμμισθο και εθελοντικό. Στο Ίδρυμα εργάζονται 10 άτομα:
1 Κοινωνική Λειτουργός
1 Νοσηλεύτρια
3 Μαγείρισσες
3 Ευτρεπίστριες
2 Νυχτερινές Φύλακοι

Αξίζει να σημειώσουμε, πως στο Ίδρυμα διετέλεσε Διευθυντής ο Μακαριστός Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κυρός ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ κατά τα έτη 1968-1974, οπότε εξελέγη Μητροπολίτης. Τον διαδέχθηκε ο Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου κ. Γεώργιος Μπιλιάγκας μέχρι το έτος 2009. Από το έτος 2009 μέχρι και σήμερα, Διευθυντής του Ιδρύματος είναι ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης κ. Βαρνάβας Λεοντιάδης.
Σήμερα οι εγκαταστάσεις του Ιδρύματος, με πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου κ. Αγαθονίκου ανακαινίζονται. Το Ίδρυμα διαθέτει 3 μονόκλινα και 7 τρίκλινα δωμάτια, τα οποία είναι εξοπλισμένα με ψυγείο και τηλεόραση. Από τις βεράντες αντικρίζει κανείς τα Πιέρια Όρη, θαυμάζει τη φύση και δοξάζει τον Δημιουργό.
Στο 1ο όροφο του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου υπάρχει ένα κεντρικό σαλόνι και ένα μικρότερο, όπου οι γερόντισσες περνούν ελεύθερα το χρόνο τους άλλοτε συζητώντας  μεταξύ τους και άλλοτε δεχόμενες τις επισκέψεις των συγγενών τους και άλλων επισκεπτών του Ιδρύματος. Στον ίδιο όροφο λειτουργεί και το Γραφείο της Κοινωνικής Λειτουργού, καθώς και το Ιατρείο. Ο 2ος όροφος είναι ημιτελής και γίνονται προσπάθειες για την ολοκλήρωση των εργασιών, ώστε το Ίδρυμα να είναι σε θέση να φιλοξενήσει περισσότερους ηλικιωμένους.
Εθελοντικώς προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Ίδρυμα ο συμπολίτης μας Ιατρός κ. Ιωάννης Μπιλιάγκας και ο Ιατρός κ. Σταμάτιος Χατζησταματίου, ως επίσης και οι Εθελόντριες αδελφές του τοπικού Ερυθρού Σταυρού Κατερίνης και Κυρίες από τις Ενορίες της πόλεως Κατερίνης καθώς επίσης και από την Ενορία του Κορινού, οι οποίες φροντίζουν για την ατομική υγιεινή των Τροφίμων, τις κρατούν συντροφιά και γενικώς βοηθούν στο έργο της Διοικήσεως. Αξίζει να σημειωθεί η συγκινητική παρουσία των νέων της Κατερίνης, οι οποίοι συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους επισκέπτονται τις Τροφίμους, στις οποίες προσφέρουν δώρα που ετοιμάζουν τα ίδια τα παιδιά, παρουσιάζουν διάφορα σκετς, τραγούδια και χορευτικά, γεγονός που χαροποιεί ιδιαίτερα τις γερόντισσες.
Οι Ενορίες επίσης της Ιεράς Μητροπόλεως, διοργανώνουν διάφορες εξορμήσεις και επισκέπτονται συχνά το Ίδρυμα, δημιουργώντας ένα ευχάριστο κλίμα, μια ευχάριστη ατμόσφαιρα στα πρόσωπα των διαβιούντων.
Κάθε Πέμπτη, πραγματοποιείται Κύκλος Μελέτης της Αγίας Γραφής με την ευθύνη της κας Λεμονιάς Μπεϊνά και με την συμπαράσταση της ΓΕΧΑ Κατερίνης.
Στον αύλειο χώρο, ανηγέρθηκε με την οικονομική συμβολή των Πιεριαίων ο Ιδρυματικός Ναός της Αγίας Σοφίας για την εξυπηρέτηση των θρησκευτικών αναγκών των Τροφίμων. Στην έκταση αυτή των είκοσι (20) στρεμμάτων, συγχρόνως ο Κίτρους Βαρνάβας ανήγειρε και το τριώροφο Εκκλησιαστικό Ορφανοτροφείο της Ιεράς Μητροπόλεως, στις εγκαταστάσεις του οποίου λειτουργεί σήμερα η Εκκλησιαστική Σχολή Κατερίνης. Το Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Κατερίνης, είναι ένα Ίδρυμα θεσμός για τους απανταχού Πιεριείς οι οποίοι συμπαραστέκονται και ενισχύουν τόσο ηθικώς, όσο και οικονομικώς την φιλανθρωπική αυτή διακονία της Ιεράς Μητροπόλεως.


Ημερήσια Συσσίτια "Αρτος ο επιούσιος"
Η Ιερά Μητρόπολη μας εδώ και δώδεκα χρόνια με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. κ Αγαθονίκου προσφέρει καθημερινώς κατ’ οικον 215 μερίδες καλομαγειρεμένου φαγητού σε απόρους και αναξιοπαθούντες αδελφούς μας.
Το πρόγραμμα στηρίζεται στον εθελοντισμό. Άνδρες και γυναίκες (περίπου 200) βοηθούν στο μαγείρεμα , στη συσκευασία και την διανομή των συσσιτίων κατ ΄οικον.
Μεγάλη είναι η συμπαράσταση πολλών ανθρώπων που βοηθούν ανώνυμα στο πρόγραμμα, είτε δίνοντας κάποιο χρηματικό ποσό ή προσφέροντας διάφορα προιόντα για την κάλυψη των αναγκών της προσπάθειας που καταβάλλει η Ιερά Μητρόπολη, η οποία εχει αναθέσει την ευθύνη της λειτουργίας των συσσιτίων στους Ιερείς: Πρωτ. Βασίλειο Τορτοπίδη ,Πρωτ. Ευάγγελο Πουλατσίδη και Πρωτ. Κυριάκο Κοκελίδη.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλ. 23510 79315.


Σταθμός Α' βοηθειών & κοινωνικής συμπαράστασης
σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.


Τράπεζα αγάπης δωρεάν διανομής ενδυμάτων «Ο Άγιος Ιωάννης ο ελεήμων»
Την υλοποίηση μιάς ακόμη πράξεως αγάπης στους εμπερίστατους αδελφούς μας, εθεράπευσε η Ιερά Μητρόπολις Κιτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος, στους 14 μήνες λειτουργίας της Τράπεζας Αγάπης δωρεάν διανομής ενδυμάτων ,υποδημάτων και κλινοσκεπασμάτων κ.λ.π.
Εμπνευστής αυτής της προσπάθειας αγάπης ,συνδρομής και μέριμνας στον ενδεή συνάνθρωπό μας είναι ο Σεβασμιώτατος μητροπολίτης μας κ.κ ΑΓΑΘΟΝΙΚΟΣ. Την ευθύνη της υλοποίησης αυτής της προσπάθειας έχει με την ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτη μας κ.κ Αγαθόνικου ο πρωτ. του καθεδρικού Ιερού Ναού της Θείας Αναλήψεως π. Νικόλαος Φωτίου. Η επιτυχία όμως οφείλεται στις 45 εθελόντριες όλων των ενοριών της πόλεως και όχι μόνον. Εκείνες είναι οι εφαρμοστές της αγάπης και της μέριμνας στον συνάνθρωπο μας.
Στους 14 μήνες λειτουργίας του καταστήματος βοηθήθηκαν 810 οικογένειες ,που κάθε 40 ημέρες έρχονταν και έρχονται στο κατάστημα και παίρνουν αδιακρίτως εθνικότητας ή θρησκεύματος ό,τι τους είναι απαραίτητο. 40.000 ενδύματα και υποδήματα και αλλα πολλά είδη προσέφερε με την δική σας συνδρομή, του πιστού λαού της επαρχίας, το κατάστημα μας στις 810 οικογένειες που συνεχώς αυξάνονται. Όλα σε αρίστη κατάσταση ή καινούργια. Όλα αυτά προσέφερε η αγάπη του πιστού λαού όλων των ενοριών της πόλης και της επαρχίας , ως και διαφόρων καταστηματαρχών.
Αξιοπρόσεκτο είναι το γεγονός ότι: στο κατάστημα της Ιεράς Μητροπόλεως πολλές νύφες ντύθηκαν με νυφικό και τέλεσαν τον θρησκευτικό γάμο τους. Νυφικά που μας δώρησε κατάστημα της πόλης μας. Η Ιερά Μητρόπολη είναι ευγνώμων σε όλους όσους προσφέρουν και συνδράμουν σ’ αυτή την προσπάθεια, ανακουφίζοντας τους αδελφούς μας.


Εκκλησιαστικό κοινωνικό παντοπωλείο «Ο Τροφοδότης»
Μέσα στη μέριμνα της τοπικής μας Εκκλησίας για τους άπορους και αδύναμους οικονομικά αδελφούς, ο αριθμός των οποίων το τελευταίο διάστημα αυξήθηκε κατακόρυφα, εντάσσετε και η λειτουργία του Εκκλησιαστικού Κοινωνικού Παντοπωλείου «Ο ΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣ».
Ο «ΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣ» ξεκίνησε τη λειτουργία του το Πάσχα του 2012, αφού είχε προηγηθεί άτυπα η συγκεκριμένη διακονία μέσω ορισμένων ενοριών, προσφέροντας σε εμπερίστατες οικογένειες απαραίτητα είδη διατροφής και διαβίωσης, χάρη στην πολύτιμη συνεισφορά των πιστών από όλες τις ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως, υπό τη σκέπη και πατρική ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. ΑΓΑΘΟΝΙΚΟΥ. Μέχρι σήμερα, κάθε μήνα, τροφοδοτούνται 200 περίπου οικογένειες, ενώ περιμένουν για έγκριση από την Ειδική Επιτροπή της Ιεράς Μητροπόλεως αρκετές ακόμη. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο στεγάζεται επί της οδού Αγίας Τριάδος 20 στην Κατερίνη, σε χώρο που παραχώρησε αφιλοκερδώς κάποιος συμπολίτης μας. Στηρίζεται, όπως και τα υπόλοιπα φιλανθρωπικά καταστήματα στον εθελοντισμό. Έτσι με πολλή αγάπη διακονούν σ’ αυτό 10 άτομα, άνδρες και γυναίκες.
Όποιος επιθυμεί να συνεισφέρει μπορεί να φέρει είδη διατροφής και πρώτης ανάγκης είτε στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως, είτε στις ενορίες.
Άλλος ένας τρόπος για να καταθέτουμε τρόφιμα για τους εμπερίστατους συνανθρώπους μας, είναι στο καλάθι του «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ», στα Σούπερ Μάρκετ Μασούτης, LIDL, Γαλαξίας, Βασιλόπουλος κ.α.
Αξιοσημείωτη είναι και η προσφορά των μαθητών των εκπαιδευτηρίων του Νομού μας, οι οποίοι, με την καθοδήγηση των δασκάλων και καθηγητών τους, συγκεντρώνουν κατά καιρούς ικανή ποσότητα τροφίμων και άλλων προϊόντων.
Το Εκκλ. Κοινωνικό Παντοπωλείο είναι μια προσπάθεια την οποία πρέπει να αγκαλιάσουμε όλοι μας για να προσφέρουμε εκτός των άλλων και ελπίδα και χαμόγελο στους αδελφούς που δοκιμάζονται.
Υπεύθυνοι για τη λειτουργία του καταστήματος είναι ο Αρχιμ. Αγαθόνικος Καραβαντές και ο κ. Ιωάννης Πουλατσίδης, Θεολόγος, ενώ υπεύθυνοι της αποθήκης τροφίμων είναι ο Οικονόμος Γεώργιος Κιτσούλης και ο Ιερεύς Γεώργιος Μπάτσιος.
Ο «ΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣ» λειτουργεί κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 10:00 π. μ. – 1:00 μ. μ., και Πέμπτη 5:00 μ. μ. -7:00 μ. μ.

Επιστροφή