14/6/2014
Παραδόθηκε στην Σερβία η ανθρωπιστική βοήθεια της Ι.Μ. Κίτρους

Την Παρασκευή 13 Ιουνίου επέστρεψεη εκκλησιαστική αποστολή της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης καιΠλαταμώνος, η οποία παρέδωσε ανθρωπιστική βοήθεια που συγκεντρώθηκε υπέρ τωνπλημμυροπαθών Σέρβων.

Ηανθρωπιστική βοήθεια, αποτελούμενη, κυρίως από εμφιαλωμένο νερό και τρόφιμαμακράς διαρκείας, παραδόθηκε στην Ιερά Επισκοπή Ζβορνικιου και Τουζλας, στηνπόλη Bijeljina της Βοσνίας.

Στηνπρωτοβουλία συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης συμεμτείχαν το Τοπικό Παράρτηματου Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και πολλοί άλλοι φορείς, ενώ η αποστολή έγινε σεσυνεργασία με το Γενικό Προξενείο της Σερβίας.

Τηναποστολή των ειδών συνόδευσαν οι ιερείς π. Δημήτριος Σιαμάγκας και π. ΓεώργιοςΒέτσος, οι οποίοι επισκέφθηκαν πλημμυροπαθείς περιοχές, γνωρίζοντας από κοντάτα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής.

Τον γενικόσυντονισμό την πρωτοβουλίας συγκέντρωσης και αποστολής της ανθρωπιστικήςβοήθειας είχε ο Αρχιμ. Διονύσιος Γκόλιας, Γραμματέας της Ιεράς Μητροπόλεως.

ΟΠανιερώτατος Επίσκοπος Ζβορνικίου και Τούζλας κ.Χρυσόστομος απέστειλε ευχαριστήριομήνυμα στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους κ. Γεώργιος και προς όλους όσοισυμμετείχαν στην υλοποίηση της ανθρωπιστικής αυτής πρωτοβουλίας.

 

Επιστροφή