23/3/2015
Η Β' Κυριακή Νηστειών στην Ι. Μ. Κίτρους

Την Β΄ Κυριακή των Νηστειών 22 Μαρτίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος ιερούργησε στην Ιερά Μονή Προφήτη Ηλία Λιβαδίου Πιερίας. Η Ιερά Μονή αποτελεί Μετόχιο της Ιεράς Μονής Οσίου Γρηγορίου Αγίου Όρους και βρίσκεται στα σύνορα Πιερίας-Ημαθίας.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στον εορταζόμενο Άγιο Ιωάννη της Κλίμακας, χαρακτηρίζοντάς τον πρότυπο ζωής όχι μόνον για τους μοναχούς, αλλά και για κάθε αγωνιζόμενο πιστό. Εξέφρασε τη χαρά του που βρίσκεται στον ευλογημένο μοναστηριακό χώρο και παρακάλεσε τον εφημέριο του Μετοχίου, ιερομόναχο Θεόδωρο, να μεταφέρει τις ευχαριστίες και τις ευχές του τόσο στον Πανοσιολ. Αρχιμ. και Καθηγούμενο Χριστοφόρο, όσο και στα μέλη της Αδελφότητας της Αγιορειτικής Ιεράς Μονής Οσίου Γρηγορίου.

Την ίδια ημέρα το απόγευμα τελέστηκε ο Κατανυκτικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Κατερίνης. Ομιλητής ήταν ο Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Ιουστίνος Μπαρδάκας, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Κόλαση και Παράδεισος κατά τη διδασκαλία των Πατέρων». 
Επιστροφή