11/3/2013
Αγώνας μπάσκετ υπέρ του Γηροκομείου

ΑΓΩΝΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΩΝ «ΠΕΛΑΡΓΩΝ»
ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΚΛ. ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ Ι.Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ

Στα πλαίσια της τριήμερης γενικής συνελεύσεως που πραγματοποιήθηκε, στις 1-3 Μαρτίου 2013 στην Πιερία, του BASKETBALL GLUB Φίλοι επίσημης αγαπημένης «Οι Πελαργοί» της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ , διεξήχθει αγώνας μπάσκετ φιλανθρωπικού σκοπού, με πρωτοβουλία του Δ.Σ. των «Πελαργών» ώστε να στηρίξουν οικονομικά το Εκκλησιαστικό Γηροκομείο της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.
Η φιλική αναμέτρηση που έλαβε χώρα το Σάββατο 2 Μαρτίου 2013 στο Β΄ ΔΑΚ μεταξύ της Μικτής Βετεράνων Πιερίας και της ομάδας των «Πελαργών», με την παρουσία εκατοντάδων φίλων του μπάσκετ, τίμησε πραγματικά τα άτομα της τρίτης ηλικίας.
Η Αθλητική Γυμναστική Ένωση Πιερίας (ΑΓΕΠ 2011), ο Δήμος Κατερίνης και «οι Πελαργοί» έστειλαν με αυτό τον τρόπο ένα μήνυμα αγάπης και ανθρωπιάς που στις ημέρες μας γίνετε πιο αναγκαίο. Τέτοιου είδους κινήσεις έχουν ιδιαίτερη σημασία για τα Ιδρύματα της Ιεράς Μητροπόλεως και το φιλανθρωπικό της έργο αλλά παράλληλα προβάλουν δια μέσου του αθλητισμού, το γενικό φιλανθρωπικό αίσθημα που διακατέχει μέσα του ο κάθε άνθρωπος και την αφορμή να το εξωτερικεύσει.
Την φιλανθρωπική αυτή πρωτοβουλία του επίσημου συνδέσμου φιλάθλων της Εθνικής ομάδας μπάσκετ, τίμησαν με την παρουσία τους η Βουλευτής Πιερίας κ. Άννα Μάνη Παπαδημητρίου, η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κ. Σοφία Μαυρίδου, ο Πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ του Δήμου Κατερίνης κ. Θωμάς Παπαδημητρίου και ο εκπρόσωπος του Δήμου και Πρόεδρος της ΕΚΑΣΜΕΜ κ. Αντώνης Παπαγιαννούλης.
Εκπροσωπώντας το Εκκλησιαστικό Γηροκομείο και το Δ.Σ. του Ιδρύματος ο Υποδιευθυντής κ. Ιωάννης Πουλατσίδης προσέφερε ως ένδειξη αγάπης και ευγνωμοσύνης για την φιλανθρωπική πρωτοβουλία , αντίγραφο της εικόνος , της Αγίας Αικατερίνης, Πολιούχου της πόλεως Κατερίνης, στον Πρόεδρο των «Πελαργών» κ. Φώτη Σαχαρίδη, στον εκπρόσωπο της ομάδας που αγωνίστηκαν των «πελαργών» καθώς και στην κ. Άννα Βακαλοπούλου Πρόεδρο της ΑΓΕΠ 2011 για λογαριασμό της ομάδας των βετεράνων.
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και ευχαριστίες για την όλη διοργάνωση στην συντονίστρια της εκδήλωσης και μέλος του Δ.Σ. των «Πελαργών» κ. Σοφία Δασκαλοπούλου καθώς και τον πρώην διεθνή Κατερινιώτη μπασκετμπολίστα κ. Γεώργιο Χρυσανθακόπουλο.

Επιστροφή