4/11/2013
Συλλογη τροφίμων υπέρ του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Ι. Μητροπόλεως "Ο ΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣ"

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Από την Ιερά Μητρόπολή μας ανακοινώνεται ότι, συνεχίζεται η πολύπλευρη φιλανθρωπική διακονία της τοπικής Εκκλησίας προς όλους, όσοι στερούνται και τα πλέον αναγκαία, με τα καθημερινά συσσίτια «Ο ΑΡΤΟΣ Ο ΕΠΙΟΥΣΙΟΣ», με την τράπεζα αγάπης «Ο ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΕΛΕΗΜΩΝ» διανομή ενδυμάτων και υποδημάτων, με το κοινωνικό Παντοπωλείο «Ο ΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣ» και με τα χρηματικά βοηθήματα απ’ το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο και τα αντίστοιχα Ενοριακά. Εκατοντάδες οικογένειες του Νομού μας αρκετά ανακουφίζονται, καθώς η οικονομική δυσκολία «καλά κρατεί» ακόμη στην πατρίδα μας. Η καλοσυνάτη ευγνωμοσύνη και το εγκάρδιο «ευχαριστώ» όλων αυτών, αντανακλά στα αγαπητά πρόσωπα όσων, επωνύμων και ανωνύμων, και δόξα τω Θεώ είναι πολλοί, βοηθούν και στηρίζουν με πνεύμα θυσιαστικής αγάπης στους τομείς της φιλανθρωπικής προσφοράς.
Όμως, κοινή διαπίστωση όλων μας είναι ότι οι ανάγκες συνεχώς αυξάνουν, και όλο περισσότεροι αδελφοί μας υποφέρουν μη έχοντας τα στοιχειώδη ακόμη είδη διατροφής και διαβίωσης.
Γι’ αυτό η Ιερά Μητρόπολή μας κάνει έκκληση στα φιλανθρωπικά αισθήματα όλων, και διοργανώνει την Κυριακή 10 Νοεμβρίου εκστρατεία συγκέντρωσης βασικών τροφίμων και ειδών διαβίωσης, που θα προωθηθούν από τον «ΤΡΟΦΟΔΟΤΗ» σε οικογένειες που υποφέρουν.
Έτσι, την ερχόμενη Κυριακή, από τις 7:00 το πρωί μέχρι τις 6:00 το απόγευμα θα συγκεντρώσουμε στις Ενορίες της Κατερίνης τα παρακάτω είδη ως εξής:
Ενορία Θείας Αναλήψεως: Λάδι και σαπούνια-σαμπουάν.
Ενορία Αγίας Τριάδος: όσπρια (φακές, ρεβύθια, φασόλια) και βιτάμ.
Ενορία Αγίας Παρασκευής: Λάδι και απορυπαντικά-υγρό πιάτων.
Ενορία Παντανάσσης: Γάλα και απορυπαντικά-υγρό πιάτων.
Ενορία Αγίας Άννης: Κονσέρβες (ψάρια και κρέας) και γάλα.
Ενορία Αγίου Χριστοφόρου: Ζάχαρη και χαρτικά (υγείας, χαρτοπετσέτες).
Ενορία Αγίου Σάββα: Σάλτσες και αλάτι.
Ενορία Τιμίου Σταυρού: Λάδι και χαρτικά (υγείας και χαρτοπετσέτες)
Ενορία Αγίου Χαραλάμπους: Αλεύρι και σάλτσες.
Κοιμητηριακός Ι. Ν. Αγ. Αικατερίνης: πάνες, πάμπερς και σαπούνια-σαμπουάν.
Παρεκκλήσιο Ι. Ν. Αγ. Θεράποντος 

Καλούμαστε όλοι, είτε από το περίσσευμά μας, είτε από το υστέρημά μας οι περισσότεροι, με πνεύμα αγάπης στο Θεό και στην εικόνα Του, τον συνάνθρωπό μας, να βοηθήσουμε σ’ αυτήν την προσπάθεια της τοπικής μας Εκκλησίας.

Από την Ιερά Μητρόπολη

Επιστροφή