1/2/2014
Κίνηση Σεβ. Τοποτηρητού κ. ΙΓΝΑΤΙΟΥ, μηνός Ιανουαρίου 2014.

Λειτουργίες, χοροστασίες και άλλες παρουσίες

του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου

κ. κ. ΙΓΝΑΤΙΟΥ,

Τοποτηρητού της Ιεράς Μητροπόλεώς μας,

κατά τον μήνα Ιανουάριο 2014.

 

·        Την  Κυριακή 5 Ιανουαρίου, παραμονή της εορτής των Θεοφανείων, χοροστάτησε στον Όρθρο, λειτούργησε και κήρυξε στον Ι. Ν. Αγ. Παρασκευής Κατερίνης. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, τέλεσε την ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού.

·        Την Δευτέρα 6 Ιανουαρίου, το μεσημέρι, τέλεσε την ακολουθία της Καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού στην Παραλία Κατερίνης, όπου και ομίλησε καταλλήλως.

·        Την Κυριακή 19 Ιανουαρίου, το απόγευμα, έκοψε την Βασιλόπιττα του Τοπικού Παραρτήματος Ερυθρού Σταυρού Κατερίνης.

·         Την Κυριακή 19 Ιανουαρίου, χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού στον Ι. Ν. Αγ. Ευθυμίου Κατερίνης και κήρυξε τον Θείο λόγο.

·        Την Δευτέρα 20 Ιανουαρίου, χοροστάτησε στον Όρθρο και λειτούργησε στον Πανηγυρίζοντα Ι. Ν. Αγ. Ευθυμίου Κατερίνης.

·        Την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου, συγχοροστάτησε κατά την ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού στην Ι. Μ. Αγίου Διονυσίου εν Ολύμπω, όπου τη επομένη, Πέμπτη 23 Ιανουαρίου, προεξήρχε στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και κήρυξε τον Θείο λόγο, συλλειτουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου.

·        Την Τρίτη 28 Ιανουαρίου, χοροστάτησε στον Όρθρο, λειτούργησε και κήρυξε στην Ι. Μονή Οσίου Εφραίμ του Σύρου Κονταριωτίσσης. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, τέλεσε τρισάγιο στη μνήμη του μακαριστού Αρχιεπισκόπου κυρού Χριστοδούλου. Εν συνεχεία ευλόγησε την Βασιλόπιττα της Ι. Μονής.

·        Την Τρίτη 28 Ιανουαρίου, το βράδυ, ευλόγησε την Βασιλόπιττα του Συνδέσμου Ιερέων Μητροπόλεως Κίτρους και βράβευσε τα τέκνα των Ιερέων που εισήχθησαν στα Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. της χώρας μας, κατά το παρελθόν έτος.

Επιστροφή