22/3/2014
Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Γεώργιος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Την Παρασκευή 21 Μαρτίου, στις 2.00 το μεσημέρι, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Γεώργιος μετέβη στην Αθήνα, προκειμένου να δώσει τη νενομισμένη διαβεβαίωσή του ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια.

Νωρίτερα ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε την Αρχιγραμματεία της Ιεράς Συνόδου, προκειμένου να υπογράψει έγγραφα σχετικά με την εκλογή και χειροτονία του. Με την ευκαιρίατης παρουσίας του στην Ιερά Σύνοδο, παρακολούθησε πανηγυρική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων της Ιεραρχίας, αφιερωμένη στην εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνικής Επετείου 1821.

Αμέσωςμετά, συνοδευόμενος από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Διαυλείας κ. Γαβριήλ. Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου, καθώς επίσης και ανώτατους συνοδικούςυπαλλήλους της Εθιμοτυπίας, και άλλους κληρικούς μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο.

Την τελετή διαβεβαίωσης τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια και του Υπουργού Παιδείας κ. Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε ήδη υπογράψει το Διάταγμα για την αναγνώριση και εγκατάσταση του Μητροπολίτη κ. Γεωργίου ως νόμιμου Μητροπολίτου Κίτρους και Κατερίνης, καθώς εξελέγη και χειροτονήθηκε επίσκοπος, σύμφωνα με τους ιερούς κανόνες και τους νόμους της Ελληνικής Πολιτείας. Το Προεδρικό Διάταγμα δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ) στις 18Μαρτίου 2014.

Μετά την τελετή διαβεβαίωσης, υπογράφηκε το σχετικό πρακτικό από τόν Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Αρχιεπίσκοπο, τον Υπουργό και τον νέο Μητροπολίτη. Ακολούθηκε μικρή δεξίωση, κατά την οποία ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος παρουσίασε τον νέο Μητροπολίτη μας κ. Γεώργιο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τονίζοντας το γεγονός ότι κατέχει και πανεπιστημιακή έδρα. Ο κ. Παπούλιας σχολίασε με νόημα: «είναι ευχάριστο νέοι και μορφωμένοι άνθρωποι να αναλαμβάνουν υπεύθυνες θέσεις».

Ο Σεβασμιώτατος πρόσφερε τόσο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όσο και στον Υπουργό Παιδείας τα αναμνηστικά της χειροτονίας του.

Στο μεταξύ, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι ετοιμασίες για την ενθρόνιση, που θαπραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 Μαρτίου στην Κατερίνη.

Επιστροφή