3/4/2014
Η ενθρόνιση του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Γεωργίου στον Δήμο Πύδνας-Κολινδρού

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 3 Απριλίου η δεύτερη ενθρόνιση του Σεβ. Μητροπολίτη Κίτρους και Κατερίνης κ. Γεωργίου στο Αιγίνιο.

Στην κεντρική πλατεία του Αιγινίου ο Μητροπολίτης Κίτρους κ. Γεώργιος έτυχε θερμής υποδοχής από τον Δήμαρχο Πύδνας - Κολινδρού κ. Ευάγγελο Πολύζο, των Τοπικών Αρχών, του Ιερού Κλήρου και του λαού.

Ο Δήμαρχος καλωσόρισε τον κ. Γεώργιο με εγκάρδιους λόγους, ενω του προσέφερε σε ένδειξη σεβασμού ένα πετραχήλι και ένα ωμοφόριο.

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Κίτρους ευχαρίστησε τον κ. Πολύζο και τους Δημότες για την λαμπρή υποδοχή, ενώ τους υποσχέθηκε ότι θα είναι δίπλα τους σε όλες τις χαρές και τις λύπες τους.

Επίσης στην δεύτερη ενθρόνιση παρέστησαν οι Μητροπολίτες Λαρίσης κ. Ιγνάτιος, Βεροίας κ. Παντελεήμων και Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος.

Στη συνέχεια στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αιγινίου, τελέστηκε η τελετή ενθρονίσεως και στη συνέχεια η υποβολή συγχαρητηρίων από τις Αρχές και του λαού.

Ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού π. Ηλίας Γκοτζίδης καλωσόρισε με θερμούς λόγους τον Σεβ. Μητροπολίτη Κίτρους και Κατερίνης κ. Γεώργιο.

Με την σειρά του ο κ. Γεώργιος ευχαρίστησε τους Αγίους Αρχιερείς, τον κλήρο, τους άρχοντες και τον ευσεβή λαό για την πάνδημη υποδοχή που του επεφύλαξαν.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του ανακοίνωσε την ίδρυση Αρχιερατικής Περιφέρειας Αιγινίου και όρισε Αρχιερατικό Επίτροπο τον Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. π. Ηλία Γκοτζίδη.

Εκ μέρους του Οικουμενικού Πατριαρχείου τον Μητροπολίτη Κίτρους προσεφώνησε ο Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων, ο οποίος ευχήθηκε στον κ. Γεώργιο αγλαόκαρπο διακονία.

Κατόπιν τον λόγο έλαβε ο μέχρι πρότινος Τοποτηρητής Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιγνάτιος, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Σήμερα σας ενθρονίζουμε στον θρόνο της Παναγίας στον Ναό που είναι αφιερωμένος στην Μητέρα του ανθρωπίνου γένους."

Επιστροφή