30/4/2014
Επισκέψεις του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Γεωργίου σε σχολεία της Κατερίνης

      Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνοςκ. Γεώργιος, στα πλαίσια των ποιμαντικών επισκέψεών του, επισκέφθηκε πρόσφατατρεις σχολικές μονάδες της Κατερίνης.

      Συγκεκριμένα:

      Τη Δευτέρα 28 Απριλίου, πρώτη ημέρα των μαθημάτων μετά τιςδιακοπές του Πάσχα, επισκέφθηκε το 2ο Δημοτικό Σχολείο, με τηνευκαιρία της επετείου 100 ετών από την ίδρυσή του. Ο Σεβασμιώτατος συμμετείχεστην πρωινή προσευχή, απηύθυνε πασχαλινές ευχές και δώρησε ένα μεγάλοσοκολατένιο αυγό, προκειμένου να τεμαχιστεί και να διανεμηθεί σε όλους τουςμαθητές. Ο Διευθυντής του Σχολείου Νικόλαος Ναχόπουλος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτηγια την παρουσία, τις ευχές και τα δώρα του προς τα παιδιά.

      Την ίδια ημέρα επισκέφθηκε το 9ο Δημοτικό ΣχολείοΚατερίνης, στο οποίο πρόσφατα εγκαινιάσθηκε μαθητική βιβλιοθήκη. ΟΣεβασμιώτατος δώρησε μία πλήρη σειρά εκκλησιαστικών εικονογραφημένων βιβλίωνγια τον εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης. Η παράδοση των βιβλίων έγινε με τηνπαρουσία των μαθητών της στ΄ δημοτικού και μελών του διδακτικού προσωπικού. ΟΣεβασμιώτατος προέτρεψε τα παιδιά να αφιερώνουν πολύ χρόνο για τα σχολικάμαθήματα, λίγο χρόνο για τη μελέτη εξωσχολικών βιβλίων και τον λιγότερο δυνατόχρόνο για  ενασχόληση με το internet καιfacebook. Ο Διευθυντής του Σχολείου Χρήστος Τάκος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατογια την προσφορά των βιβλίων στη σχολική βιβλιοθήκη καθώς και για τουςεποικοδομητικούς λόγους του.     

      Την Τετάρτη 30 Απριλίου επισκέφθηκε το Μουσικό ΣχολείοΚατερίνης, έπειτα από πρόσκληση του Διευθυντή Δημήτριου Κυριακού. ΟΣεβασμιώτατος πραγματοποίησε ομιλία με προβολή στους μαθητές και καθηγητές τουσχολείου, παρουσία του Διευθυντή Β΄θμιας Εκπαίδευσης Ν. Πιερίας ΙωάννηΚαζταρίδη και της Προεέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ελένη Μπαλούκα. Ηεκπαιδευτική κοινότητα επιφύλαξε θερμή υποδοχή στον Μητροπολίτη. Στο τέλος τηςπαρουσίασης, ο μαθητής και Πρόεδρος του 15μελούς Συμβουλίου ΠαναγιώτηςΣάκκουλας ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο και του δώρησε μια χειροτεχνία τωνμαθητών. Στη συνέχεια, το πρόγραμμα της επίσκεψης περιλάμβανε γνωριμία με ταμουσικά σύνολα του σχολείου, την ορχήστρα έντεχνης μουσικής, τη χορωδίαευρωπαϊκής μουσικής, τις χορωδίες βυζαντινής μουσικής και την ορχήστραπαραδοσικών οργάνων. Ο Σεβασμιώτατος, εντυπωσιασμένος από τη λειτουργία τωνμουσικών συνόλων, ευχαρίστησε για την πρόσκληση, συνεχάρη τους εκπαιδευτικούςκαι τους μαθητές και υποσχέθηκε ότι θα παρέμβει στους αρμόδιους για την επίλυσητου στεγαστικού προβλήματος που αντιμετωπίζει το σχολείου. Επίσης, πρότεινε οιβυζαντινές χορωδίες του σχολείου να ψάλουν στη βραδινή θ. λειτουργία, που θατελεστεί στα τέλη Μαΐου στον Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως με την ευκαιρίαλήξης των μαθημάτων και έναρξης των σχολικών εξετάσεων.

Επιστροφή