9/5/2014
Η εορτή του Αγίου Χριστοφόρου στην Κατερίνη

Το διήμερο 8-9 Μαΐου εορτάστηκε στηνΚατερίνη η μνήμη του Αγίου Μάρτυρος Χριστοφόρου, προστάτη των αυτοκινητιστών.

Ο εορτασμός άρχισε την Πέμπτη 8 Μαΐου τοαπόγευμα με αγιασμό στον Συνεταιρισμό Ραδιοταξί Κατερίνης, με την παρουσία τουΠροέδρου Γεωργίου Παρθενίδηκαι των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου. Με τηνευκαιρία αυτή, ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε μήνυμα μέσω του ασύρματου δικτύου σεόλους τους οδηγούς του ΡάδιοΤαξί. Αμέσως μετά τελέστηκε αρτοκλασία στονυπαίθριο χώρο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Πιερίας, όπου βρίσκεται Παρεκκλήσιο τουΑγίου Χριστοφόρου. Παρόντες ήταν η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, οΠρόεδρος του ΚΤΕΛ Κυριάκος Καραβέργος, οδηγοί λεωφορείων, εργαζόμενοι καιπολλοί επιβάτες.

Ο εορτασμός συνεχίστηκε με πανηγυρικόεσπερινό στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Χριστοφόρου και Ευθυμίου Κατερίνης,στον οποίο συμμετείχαν οι Διοικήσεις των Φορέων των αυτοκινητιστών.

Τέλος, την Παρασκευή 9 Μαΐου τελέστηκανο όρθρος, θ. λειτουργία και μνημόσυνο των αποβιωσάντων αυτοκινητιστών.

Στους εορτασμούς της μνήμης του ΑγίουΧριστοφόρου συμμετείχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης καιΠλαταμώνος κ. Γεώργιος, ο οποίος σε κάθε περίπτωση τόνισε τη σημασία της μνήμηςτου Αγίου Χριστοφόρου, αναφερόμενος στη σύνδεση του ονόματος του Αγίου με τηζωή κάθε χριστιανού, που καλείται να καθίσταται χριστοφόρος στηνκαθημερινότητα, ασκώντας τις αρετές και τηρώντας τις εντολές του Χριστού.Ευχήθηκε στους επαγγελματίες αυτοκινητιστές ο προστάτης Άγιός τους να τουςκαθοδηγεί και να τους εμπνέει στην άσκηση του επαγγέλματός τους, το οποίο,εκτός από βιοποριστικό, είναι και εξόχως κοινωνικό, συμβάλλοντας στην καλήλειτουργία και την εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου.

Επιστροφή