10/5/2014
Ποιμεντικές επισκέψεις του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Γεωργίου

      Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνοςκ. Γεώργιος τη Δευτέρα 5 Μαΐου συμμετείχε σε δράση βιωματικής προσομοίωσηςκινητικής και αισθητηριακής αναπηρίας. Η δράση διοργανώθηκε από τον Σύλλογο«Στηρίζω» των Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ατόμων με αναπηρία με τη συμμετοχήμαθητών του Λυκείου Κονταριώτισσας και φοιτητών Ειδικής Αγωγής τουΠανεπιστημίου Μακεδονίας.

      Η δράση βιωματικής προσομοίωσης κινητικής και αισθητηριακήςαναπηρίας δίνει τη δυνατότητα σε κάποιον υγιή να «μπει» στη θέση ενός ΑμΕΑ.Π.χ. να μετακινηθεί με αναπηρικό αμαξίδιο, να περπατήσει με κλειστά μάτιακρατώντας μπαστούνι τυφλότητας κ.ά. Σκοπός της προσομοίωσης είναι η «βίωση» τηςκαθημερινότητας των ατομων με προβλήματα όρασης ή κίνησης.

      Ο Σεβασμιώτατος επικοινώνησε με ολους τους συντελεστές τηςεκδήλωσης, συνεχάρη τον Σύλλογο για τις δραστηριότητες, καθώς και για τηνπρωτοβουλία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού. Τέλος, δήλωσε τηστήριξή του σε οτιδήποτε χρειαστεί και μπορεί να φανεί χρήσιμος.

      Σε συνέχεια της παραπάνω ποιμαντικής επικοινωνίας, τηνΠαρασκευή 9 Μαΐου ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε το Λύκειο Κονταριώτισσας,προκειμένου να συγχαρεί και να ευχαριστήσει την εκπαιδευτική αυτή κοινότητα γιατη συμμετοχή της στην παραπάνω δράση. Συγκεκριμένα, στο κεντρικό αμφιθέατρο τουΛυκείου μίλησε στους καθηγητές και τους μαθητές για την αγάπη προς τον πλησίονκαι την αλληλεγγύη, που έχουμε χρέος να δείχνουμε στον συνάνθρωπο. Τέλος,μοίρασε σε όλα τα παιδιά αναμνηστικά της ποιμαντικής αυτής επισκέψεώς του. Εκμέρους της σχολικής κοινότητας ένας μαθητής αγιογράφος δώρησε στον Μητροπολίτηεικόνα του Αγίου Γεωργίου, που φιλοτέχνησε ο ίδιος.

Επιστροφή