13/5/2014
Ποιμεντικές επισκέψεις του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Γεωργίου

Συνέχισε τις ποιμαντικέςεπισκέψεις του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνοςκ. Γεώργιος. Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 12 Μαΐου:

·       Μετέβηστην 24η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία Λιτοχώρο ανταποκρινόμενος σεπρόσκληση του Διοικητή Ταξιάρχου Ιωάννη Τζανιδάκη. Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στους αξιωματικούς και οπλίτεςτου μεγάλου αυτού Στρατιωτικού Σχηματισμού, αναφέρθηκε στις αξίες τηςχριστιανικής ζωής και τη συμβολή τους στη διαμόρφωση υγειών προσωπικοτήτων,ιδιαίτερα στην εποχή μας. Ευχαρίστησε για την πρόσκληση και την υποδοχή καιδιένειμε αναμνηστικά.

·       Παρέστησε σχολική εκδήλωση που πραγματοποίησε το 4ο Γυμνάσιο Κατερίνης στοΣυνεδριακό Κέντρο Δήμου Κατερίνης «Εκάβη». Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν οιαξιόλογες δραστηριότητες των μαθητών υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών, τόσοσε πολιτιστικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο. Η διευθύντρια του σχολείου  Αικατερίνη Πιτσάβα-Διαμαντίδουκαλωσόρισε τονΜητροπολίτη και του δώρησε έναν πίνακα, έργο μαθητή του σχολείου. ΟΣεβασμιώτατος συνεχάρη την εκπαιδευτική κοινότητα για τις αξιόλογες δράσεις τηςκαι ευχαρίστησε τόσο για την θερμή υποδοχή όσο και για το ωραίο δώρο.Υποσχέθηκε δε ότι θα επισκεφθεί και το σχολείο τον προσεχή Σεπτέμβριο στηνέναρξη της σχολικής χρονιάς.

·       Συμμετείχεσε επετειακή εκδήλωση στην Εταιρία Πιερικών Μελετών για τη συμπλήρωση 60 ετώναπό την ίδρυση της Εστίας Πιερίδων Μουσών. Ο Πρόεδρος της Εστίας ΚωνσταντίνοςΚωνσταντινίδης προέβη σε σύντομο απολογισμό των δράσεων, τόνισε τη διαχρονικήσχέση της τοπικής Εκκλησίας με την Εστία καθώς και τη συμβολή των εκάστοτεΜητροπολιτών στην πρόοδο του πολιτιστικού και επιστημονικού έργου της. ΟΣεβασμιώτατος συνεχάρη τους συντελεστές της εκδήλωσης και υποσχέθηκε νασυνεχίσει την παράδοση των προκατόχων του, στηρίζοντας το έργο της ΕταιρίαςΠιερικών Μελετών.

Επιστροφή