25/5/2014
Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Γεώργιος στο Μνημόσυνο του Μητροπολίτου Ελασσώνος κυρού Βασιλείου

Αρχιερατικό Συλλείτουργο και μνημόσυνο τελέστηκαντο Σάββατο 24 Μαΐου στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Σπαρμού, για τη συμπλήρωσηεννέα ημερών από την εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτου Ελασσώνος κυρούΒασιλείου.

Στη Θ. Λειτουργία συλλειτούργησαν οι ΣεβασμιώτατοιΜητροπολίτες Βρεσθένης κ. Θεόκλητος και Κίτρους κ. Γεώργιος, με την ευλογία τουΣεβασμιωτάτου Τοποτηρητού, Μητροπολίτου Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Θεόκλητος με έκδηλη συγκίνησηαναφέρθηκε στην προσωπικότητα και τα χαρίσματα του αειμνήστου ΜητροπολίτουΒασιλείου, που –κατά κοινή ομολογία- κατέστη αξιαγάπητος απ’ όλους.

Το γεγονός αυτό, τόνισε, φάνηκε από την αθρόασυμμετοχή ιεραρχών, του κλήρου και του λαού στη νεκρώσιμη ακολουθία του.Ευχήθηκε, τέλος, ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του μετά των δικαίων.

Στη συνέχεια, τελέστηκε τρισάγιο επί του τάφου, μετην παρουσία Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως με επικεφαλής τον ΠρωτοσύγκελλοΑρχιμ. π. Χαρίτωνα Τούμπα, των αδελφών και λοιπών συγγενών, των φίλων καισυνεργατών του απελθόντος Ιεράρχου. Ακολούθησε τράπεζα, που παρέθεσε οΚαθηγούμενος π. Νικάνωρ Παπανικολάου και η εκλεκτή Αδελφότητα της Ιεράς Μονής.

Τέλος, να σημειωθεί ότι το 40ήμερο μνημόσυνο θατελεστεί το Σάββατο 21 Ιουνίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου ΔημητρίουΕλασσώνος.

Επιστροφή