26/7/2015
Η ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΤΗΝ Ι.Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ.

Η μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Παρασκευής εορτάστηκε στην Πιερία.

Συγκεκριμένα, το απόγευμα του Σαββάτου 25 Ιουλίου τελέστηκε ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Δίον. Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος πλαισιωμένος από ιερείς της εύρυτερης περιοχής του Δίου.

Κατά το κήρυγμα του, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Αγ. Μεγαλομάρτυρος Παρασκευής κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στους σύγχρονους μάρτυρες της πἰστεως στην Μέση Ανατολή και την Βόρεια Αφρική.

Μετά το πέρας του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο παρακείμενο Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτὠν, όπου πραγματοποιήθηκε η επίσημη έναρξη του 44ου ‘’Φεστιβάλ Ολύμπου’’, το οποίο εδώ και 44 έτη αποτελεί τον σημαντικότερο πολιτισμικό θεσμό της Πιερίας. Παρέστησαν ο Πρόεδρος του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου Γρηγόριος Παπαχρήστου, οι Δήμαρχοι Κατερίνης Σάββας Χιονίδης και Δίου-Ολύμπου Ευάγγελος Λαγδάρης, οι βουλευτές Χαρίλαος Τζαμακλής και Ζήσης Ζἀνας, η Αντιπεριφεριάρχης Σοφία Μαυρίδου, καθώς και εκπρόσωποι του Βασιλείου του Μαρόκο, η οποία αποτελεί φέτος την τιμώμενη χώρα του Φεστιβάλ.
Επιστροφή