Η Αγία Αικατερίνη

Ιδιαίτερη χαρά και τιμή για την πόλη της Κατερίνης αποτελεί το γεγονός ότι έχει πολιούχο την Αγία Αικατερίνη, τη ζωή της οποίας θα παρακολουθήσουμε αμέσως.

Αγία Κόρη η εν Ολύμπω

Πρέπει εξ’ αρχής να αναφέρουμε ότι η Αγία Κόρη δεν αναγνωρίστηκε από την επίσημη εκκλησία Αγία , διότι δεν υπάρχουν πλήρη αποδεικτικά στοιχεία.

Άγιος Ιωάννης ο Νέος Ιερομάρτυς εκ της ιερές μονής Πέτρας Ολύμπου

Ο Άγιος Ιωάννης ήταν Ιερομόναχος στην Ιερά Μονή Εισοδίων της Θεοτόκου στην Πέτρα Ολύμπου.

Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός

Άλλη μια εξαιρετική ευλογία για το Νομό Πιερίας είναι το πέρασμα του Αγίου ενδόξου ιερομάρτυρος Κοσμά του Αιτωλού ο οποίος, περιοδεύοντας ιεραποστολικά, ευλόγησε και τα δικά μας μέρη.

Άγιος Μελέτιος

Όπως οι ένδοξες σελίδες της Ελληνικής Ιστορίας μαρτυρούν, η Ελληνική Επανάσταση του 1821 ήταν ένα φαινόμενο που συντάραξε όχι μόνο ολόκληρη την ελληνική επικράτεια αλλά και ολόκληρη τη Βαλκανική Χερσόνησο.

Ο Άγιος Αλέξανδρος ο εν Πύδνη

Ο Άγιος Αλέξανδρος, ο εν Πύδνη, έζησε τον 3ο μετά Χριστόν αιώνα, επί βασιλείας Μαξιμιανού. Κατά την παράδοση ήταν συγγενής του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του μυροβλήτη.

Ο Άγιος Διονύσιος ο εν Ολύμπω

Ο Άγιος Διονύσιος ο εν Ολύμπω, προστάτης και πολιούχος της Πιερίας, γεννήθηκε περίπου το 1500 μ. Χ. στη Θεσσαλία στο χωριό Σκλάταινα ή Σθλάτενα ή Πλάτινα, σήμερα αποκαλούμενο Δρακότρυπα, της επαρχίας Φαναρίου.

Ο Όσιος Γεώργιος Καρσλίδης

Γεννήθηκε το 1901 μ.Χ. στην Αργυρούπολη του Πόντου (έδρα της Ιεράς Μητρόπολης Χαλδίας) και το βαφτιστικό του όνομα ήταν Αθανάσιος.