Φιλανθρωπική Διακονία

Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο

T: 23510 45087
Με τα συνολικά 63 Ενοριακά Παραρτήματά του οργανώνει , συντονίζει και ενισχύει οικονομικά όλες τις φιλανθρωπικές δράσεις της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Εκκλησιαστικό Γηροκομείο

T: 23510 30074
Φιλοξενεί υπερήλικους συνανθρώπους μας και προσφέρει τη στοργή και τη ζεστασιά της αγάπης της Μητρός Εκκλησίας μας στις αδύναμες λόγω του γήρατος και εμπερίστατες γερόντισσες. Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του ιδρύματος έχουν φιλοξενηθεί περισσότερες από 700 γερόντισσες.

Καθημερινά Συσσίτια “Άρτος ο Επιούσιος”

T: 23510 79315
Αποτελούν από της σημαντικότερες διακονίες που επιτελούμε προσφέροντας καθημερινά σε άπορους και ενδεείςσυνανθρώπους μας περίπου 300 μερίδες φαγητού, με την καθοριστική συνδρομή ενός στρατού αγάπης εθελοντών και εθελοντριών.

Κοινωνικό Παντοπωλείο “Ο Τροφοδότης”

T: 23510 45090
Στόχος του Κοινωνικού Παντοπωλείου και της καινοτόμου δομής των Ενοριακών Παραρτημάτων του είναι η κάλυψη των πρωτογενών αναγκών επιβίωσης εκατοντάδων άπορων οικογενειών της Πιερίας καθώς και μοναχικών και ηλικιωμένων ατόμων.

Πρόγραμμα φιλοξενίας παιδιών και νέων από ομόδοξες χώρες

Φιλοξενούμε παιδιά από χώρες που βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση όπως η Παλαιστίνη, η Ουκρανία, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, κ.ά. και βιώνουν καθημερινά δύσκολες συνθήκες, όπως παραμέληση, εκτοπισμό, κακοποίηση, αποκλεισμό, εγκατάλειψη.

Συμβουλευτική Υποστήριξη Εθισμένων  ”Μεταμόρφωση”

Σκοπός του κέντρου είναι η παροχή συμβουλευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης σε εθισμένους και η προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας μέσα από την υλοποίηση θεραπευτικών προγραμμάτων προσωπικής ανάπτυξης.

Τράπεζα Αγάπης “ O Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων”

T: 23510 30149
Διαθέτει δωρεάν και σε άριστη κατάσταση ρούχα και υποδήματα σε ανθρώπους (μηνιαίως 1500 οικογένειες) που λόγω της παρατεταμένης κρίσης δοκιμάζονται οικονομικά και έχουν ανάγκη προμήθειας ειδών ένδυσης.